Ο Θρύλος του Άβαταρ

Ο Άβαταρ ήρθε στην Ελλάδα!

ΤΟ FORUM ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Ο Άβαταρ επέστρεψε,14 Απριλίου στο nickelodeon!!!!

  Επεισόδια

  Μοιραστείτε
  avatar
  Avatar Spirit
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 18
  Ημερομηνία εγγραφής : 09/09/2011
  Ηλικία : 20
  Τόπος : Έθνος της Φωτιάς.

  Bender's profile
  Στοιχείο: Φωτιά

  Επεισόδια

  Δημοσίευση  Avatar Spirit Την / Το Κυρ Σεπ 11, 2011 5:43 am

  Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτό το Βιβλίο;Ποιό είναι το αγαπημένο σας επεισόδιο;

  Σπόιλερ:

  1.Ξύπνημα (The Awakening)
  Ο Άανγκ συνέρχεται και βλέπει πώς βρίσκεται σε καράβι της Φυλής της Φωτίας. Στην αρχή πιστεύει πώς είναι αιχμάλωτος και προσπαθεί να αποδράσει μα όταν καταλαβαίνει πώς οι φίλοι του, μετά από μια σύγκρουση με μάγους φωτιάς, πήραν το καράβι ανακουφίζεται. Μόλις η Κατάρα του λέει ότι έχει ωραία μαλλιά (ο Άανγκ στα προηγούμενα επεισόδια ήταν πάντα φαλακρός) ο Άανγκ τρομαγμένος ρωτά για πόσο καιρό ήταν στο κρεβάτι και η Κατάρα του απαντά πώς για μερικές εβδομάδες. Επίσης ο Άανγκ μαθαίνει πώς ο κόσμος τον θεωρεί νεκρό. Ο Σόκκα λέει πώς αυτό είναι καλό, γιατί την ημέρα της εκλείψεως που οι μάγοι της φωτιάς θα χάσουν για λίγο την δύναμη τους ο Άανγκ θα είναι μεγάλη έκπληξη για αυτούς και για τον Λόρδο της Φωτιάς. Ο Άανγκ προσπαθεί να φύγει από το καράβι για να αντιμετωπίσει τον Λόρδο της Φωτιάς, αφού πίστευε ότι έπρεπε να το κάνει μόνος του. Η Κατάρα είναι θυμωμένη με το πατέρα της, Χακόντα, για το ότι τους άφησε μαζί με τον Σόκκα για να πάει στον πόλεμο, ειδικά όταν ήταν μετά το θάνατο της μητέρας τους. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο και η Αζούλα επιστρέφουν στην Φυλή της Φωτιάς, όπου τους υποδέχονται ως ήρωες. Ο Ζούκο ανησυχεί γιατί θα δεί το πατέρα του μετά από 3 χρόνια εξορίας. Η Αζούλα λέει στο πατέρα της ότι ο Ζούκο σκότωσε τον Αβατάρ (Άανγκ), και όταν ο Ζούκο βλέπει το πατέρα του, εκείνος του λέει ότι είναι περήφανος που ο γιος του βρήκε και σκότωσε τον Αβατάρ.

  2.Ζώνη στο μέτωπο (The Headband)
  Ο Άανγκ, ο Σόκκα, η Τοφ και η Κατάρα μεταφιεσμένοι μπαίνουν στην χώρα της Φυλής της Φωτιάς. Τα ρούχα που φορούν τα κλέβουν από ένα σπίτι. Αποφασίζουν να μείνουν σε μια σπηλιά και να μείνουν εκεί μέχρι την μέρα της εκλείψεως. Ο Άανγκ γίνεται δεχτός σε ένα σχολείο, αλλά λέει πώς το όνομα του είναι Κούζον. Όταν το λέει στους φίλους του, ο Σόκκα προσπαθεί να τον πείσει να μην το κάνει γιατί είναι επικύνδινο. Ο Άανγκ καταφέρνει να πείσει τον Σόκκα πώς πρέπει να μείνει λέγοντας του πώς θα τους μιλήσουν για μια μυστική λίμνη που οδηγεί στο Αυτοκρατορικό Παλάτι. Την επόμενη, ο Άανγκ δέχεται επίθεση από ένα μαθητή, αλλά καταφέρνει να αποφύγει τα χτυπήματα και ο αντίπαλος του πέφτει κάτω. Προς κακή του τύχη εμφανίζεται ο διευθυντής, ο οποίος βλέποντας το μαθητή στην γη, θεωρεί πώς ο Άανγκ του επιτέθηκε. Το βράδυ, ο Άανγκ διοργανώνει μια γιορτή και πείθει τους συμμαθητές του να κάνουν κάτι που στο σχολείο απαγορεύεται, να χορέψουν. Αλλά, και πάλι, εμφανίζεται ο διευθυντής, ο οποίος διατάζει τους φρουρούς του να πιάσουν το «αγόρι με την ζώνη στο κεφάλι». Χάρη στην βοήθεια των συμμαθητών του, ο Άανγκ και οι φίλοι του ξεφεύγουν.

  3.Χρωματιστή Κυρία (The Painted Lady)
  Ο Άανγκ και η παρέα του παιρνούν απο ένα χωριό το οποίο βρίσκεται σε ένα ποταμό, το οποίο είναι λερωμένο λόγω του ότι κοντά στο χωριό υπάρχει ένα εργοστάσιο της Φυλής της Φωτιάς. Ο Σόκκα προσπαθεί να πείσει τους φίλους του να φύγουν, αλλά η Κατάρα αρνείται. Μεταφιέζεται σε Χρωματιστή Κυρία και σώζει το χωριό από τη καταστροφή. Για να το κάνει αυτό δίνει βατόμουρα στον Άππα για να πάρει η γλώσσα του μοβ χρώμα και να πιστέψουν οι άλλοι πώς είναι άρρωστος. Η Κατάρα σώζει το χωριό, αλλά μετά όλοι καταλαμβαίνουν πώς δεν είναι η πραγματική Χρωματιστή Κυρία και αρχικά σκέφτονται να τη διώξουν από το χωριό, αλλά στο τέλος τη δέχονται ως ήρωα. Στο τέλος, μπροστά στη Κατάρα εμφανίζεται το πνεύμα της πραγματικής Χρωματιστής Κυρίας.

  4.Ο δάσκαλος του Σόκκα (Sokka's Master)
  Ο Σόκκα θεωρεί πώς δεν είναι αρκετά καλός για να ανήκει στην ομάδα «Αβατάρ». Οι φίλοι του, για να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν πώς είναι καλός τον στέλνουν στο σπίτι ενός δάσκαλου πολεμικών τεχνών. Ο Σόκκα μαθαίνει ξιφασκία και ο ίδιος καταφέρνει να φτιάξει το δικό του σπαθί από κομμάτι μετεωρίτη που έπεσε στο κοντινό χωριό την προηγούμενη νύχτα. Ο Σόκκα γίνεται άριστος μαθητής αλλά λέει στο δάσκαλο του πώς δεν είναι από τη Φυλή της Φωτιάς αλλά από την Φυλή του Νερού, και τότε αρχίζει μια μονομαχία στην οποία ο δάσκαλος του τον ακινητοποιεί. Στο τέλος, ο δάσκαλος του τού λέει πώς ήξερε πολύ καλά πώς ήταν από την Φυλή του Νερού, αλλά δέχτηκε να του μάθει τις πολεμικές τέχνες γιατί πιστεύει ότι ο πόλεμος είναι αχρείαστος και ότι καταστρέφει τον κόσμο.

  5.Παραλία (The Beach)
  Ο Ζούκο, η Αζούλα και οι φίλες της βρίσκονται στο Νησί των Χοβολέων. Εκεί ανταγωνίζονται νέους σε ένα παιχνίδι πετοσφαίρισης και βγαίνουν νικητές. Εκεί εμφανίζονται δύο νεαροί, οι οποίοι τους προσκαλούν σε μια γιορτή που διοργανώνουν οι ίδιοι κρυφά από τους γονείς τους. Στην γιορτή, ο Ζούκο τσακώνεται με το κορίτσι του, την Μέι και φεύγει. Βρίσκει το παλαιό οικογενειακό του σπίτι και βλέπει την φωτογραφία μαζί με την μητέρα του. Εκεί το βρίσκει η Αζούλα και το καλεί στην παραλία όπου βρίσκονται η Τάι Λι και η Μέι. Η Μέι ησυχάζει τον Ζούκο και όλοι αποφασίζουν να κάνουν μια φάρσα. Επιστρέφουν στην γιορτή και τα χαλάνε όλα αφήνοντας και μια αναμνηστική φωτογραφία.

  6.Ο Αβατάρ και ο Λόρδος της Φωτιάς (The Avatar and the Firelord)
  Ο Άανγκ και ο Ζούκο μαθαίνουν την ιστορία του Αβατάρ Ρόκου και του Σόζιν, παππού του Οζάι, ο οποίος άρχισε τον πόλεμο. Ο Ρόκου και ο Σόζιν ήταν και οι δύο από τη Φυλή της Φωτιάς και ήταν καλοί φίλοι. Ο Ρόκου έφυγε για να μάθει την μαγεία των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, επειδή ήταν ο Αβατάρ. Όταν επέστρεψε παντρεύτηκε αλλά ο Σόζιν ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να αρχίσει πόλεμο. Ο Ρόκου αρνήθηκε και για αρκετό καιρό δεν είδαν ο ένας τον άλλο. Μετά από λίγα χρόνια όταν ο Ρόκου πήγαινε στο Βασίλειο της Γης, είδε πώς ο Σόζιν δεν τον άκουσε. Ο Ρόκου τον προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει θα τον σκοτώσει. Ο Σόζιν υπόσχεται ότι δε θα συνεχίσει. Μετά από πολλά χρόνια, στο Νησί του Ρόκου γίνεται τρομερός σεισμός. Ο Σόζιν το βλέπει και έρχεται σε βοήθεια, αλλά όταν ο Ρόκου είναι έτοιμος να πεθάνει, τον αφήνει να πεθάνει. Μετά τον θάνατο του Ρόκου, ο Σόζιν κατέστρεψε όλους του Ναούς του Αέρα, αλλά ο Άανγκ χάρη στην εξαφάνιση του κατάφερε να μείνει ζωντανός. Ο Ζούκο, μόλις τελείωσε το διάβασμα των ημερολογίων του Σόζιν, ρωτά το θείο του τι σήμαινε όλο αυτό. Ο Άιρο του λέει πώς ο Αβατάρ Ρόκου είναι προπαππούς του από τη πλευρά της μητέρας.

  7.Δραπέτης (The Runaway)
  Η Τοφ βρίσκει ένα τρόπο να βγάζει εύκολα (βρόμικα) λεφτά με τη βοήθεια των ικανοτήτων της. Αυτό ανησυχεί την Κατάρα αλλά όχι και τους υπόλοιπους. Μετά ο Σόκκα μαθαίνει πώς η Τοφ καταζητείται. Η Τοφ τον δωροδοκεί και έτσι αυτός δεν λέει τίποτα. Προς κακή της τύχη, η Κατάρα το μαθαίνει και έτσι και οι δυό τους τσακώνονται. Μετά η Τοφ, μετά από παρέμβαση του Σόκκα είναι έτοιμη να ζητήσει συγγνώμη από την Κατάρα, αλλά προς έκπληξη της η Κατάρα της προτείνει να κάνουν ακόμα μια επιχείρηση για να βγάλουν λεφτά. Η Τοφ δέχεται αλλά τους βρίσκει ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει την ικανότητα με τη βοήθεια της σκέψης να πυροβολεί με φωτιές. Αυτό τον άνθρωπο τον έστειλε ο Ζούκο να βρεί τον Άανγκ για να το σκοτώσει. Η Τοφ και η Κατάρα φυλακίζονται αλλά ο Σόκκα και ο Άανγκ τους βγάζουν από εκεί. Η Τοφ με τη βοήθεια της Κατάρα γράφει γράμμα στην μητέρα της.

  8.Μαριονέτα (The Puppetmaster)
  Τα παιδιά βρίσκονται σε μια σπηλία και λένε ο ένας στον άλλο τρομαχτικές ιστορίες. Ξαφνικά η Τοφ ακούει κάτι παράξενους ήχους από το απέναντι βουνό. Στη σπηλιά εμφανίζεται μια γρια, η Χάμα, η οποία οδηγεί τα παιδιά στο σπίτι της. Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν ότι η Χάμα κατάγεται από την Νότια Φυλή του Νερού. Οι στρατιώτες της Φυλής της Φωτιάς επιτέθηκαν στην Νότια Φυλή του Νερού και την αιχμαλώτισαν γιατί ήταν μάγος νερού. Κατάφερε να ξεφύγει την φυλακή αφού έμαθε πώς να ελέγχει το νερό στο άλλο σώμα. Χρησιμοποιά αυτή την ικανότητα για να τιμωρεί τους συμπολίτες της. Όταν τα παιδιά το μαθαίνουν αυτό της επιτείθονται. Αν και αρχικά η Χάμα είναι νικήτρια, στο τέλος η Κατάρα καταφέρνει να την νικήσει και τώρα αυτή είναι που ελέγχει το νερό στο άλλο σώμα, κάτι που λυπεί βαθιά την Κατάρα.

  9.Εφιάλτες και Ονειροπολήσεις(Nightmares and Daydreams)
  Λίγες μέρες πριν την έκλειψη, ο Άανγκ βλέπει συνέχεια εφιάλτες και αρχίζει να τρελαίνεται. Θυμάται τι έγινε στη Μπά-Σιν-Κσέ και αρχίζει να ετοιμάζεται. Αλλά, οι εφιάλτες του συνεχίζονται και αρχίζει να ονειροπολείται. Οι φίλοι του προσπαθούν να τον ηρεμήσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν. Στο τέλος, ο Άανγκ τρελένεται τελείως, και αυτό φαίνεται όταν πιστεύει πώς ο Άππα και ο Μόμο μονομαχούν. Οι φίλοι του παίρνουν δέρματα προβάτων και του φτιάχουν ένα μαλακό κρεβάτι. Ο Άανγκ στην αρχή πιστεύει πώς είναι ακόμα μια ονειροπόληση, αλλά όταν οι φίλοι του λένε πώς είναι αληθινό, τότε ο Άανγκ πέφτει πάνω στο κρεβάτι και κοιμάται. Βλέπει ένα καλό όνειρο και αρχίζει να έρχεται στα σύγκαλα του. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο παρακολουθεί πολεμικό συνέδριο. Μετά όταν βγαίνει λέει πώς αυτός ήταν ο γιος που ήθελε ο πατέρας του, αλλά δεν ήταν ο πραγματικός του εαυτός.

  10.Η ημέρα του Μαύρου Ήλιου, Μέρος 1: Επίθεση (The Day of Black Sun Part 1 The Invasion)
  Την ημέρα της εκλείψεως, τα παιδιά συγκεντρώνονται σε ένα βουνό και περιμένουν το στρατό τους να έρθει. Αρχηγός γίνεται ο Σόκκα, μιας και η εισβολή ήταν δική του ιδέα. Ο Σόκκα είναι αγχωμένος για αυτό ο πατέρας του εξηγεί στους στρατιώτες του το σχέδιο. Το σχέδιο είναι να επιτεθούν στη Φυλή της Φωτιάς πριν να αρχίσει η έκλειψη, έτσι ώστε όταν θα αρχίσει η έκλειψη να βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Φυλής της Φωτιάς. Όλοι οι στρατιώτες ετοιμάζονται και μετά αρχίζουν το ταξίδι τους. Ο Άανγκ αφήνει τους φίλους για να πάει πρώτος. Φτάνει στο Αυτοκρατορικό Παλάτι αλλά δε βρίσκει κανένα εκεί.

  11.Η ημέρα του Μαύρου Ήλιου, Μέρος 2: Έκλειψη (The Day of Black Sun Part 2 The Eclipse)
  Αρχίζει η εισβολή στη Φυλή της Φωτιάς. Χάρη στα όπλα που διαθέτουν, η ομάδα του Άανγκ καταφέρνει στην αρχή της εκλείψεως να βρίσκεται λίγα μέτρα από την πρωτεύουσα της Φυλής της Φωτιάς. Ο Άανγκ γυρίζει και ανακοινώνει πώς ο Λόρδος της Φωτιάς εξαφανίστηκε. Ο Σόκκα, η Τοφ και ο Άανγκ κατευθύνονται στο ηφαίστειο, όπου βρίσκεται το καταφήγιο του Λόρδου της Φωτιάς και της οικογένειας του. Βρίσκουν τον πρωθυπουργό της Φυλής της Φωτιάς, ο οποίος του λέει να πάνε σε ένα δωμάτιο, όπου βρισκόταν ο Λόρδος της Φωτιάς, όμως εκεί βρισκόταν η Αζούλα, η οποία καθυστερεί τον Άανγκ και τους φίλους του. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο επισκέπτεται τον πατέρα του και του ανακοινώνει πώς θα πάρει το μέρος του Άανγκ και θα ζητήσει συγχώρεση από τον θείο του. Ο Οζάι του μιλά για την μητέρα του Ζούκο έτσι ώστε όταν ξαναπάρει τη δύναμη του, να το σκοτώσει. Όταν η έκλειψη τελειώνει, ο Οζάι ρίχνει κεραυνούς στο Ζούκο, αλλά αυτός τους απεκρούει και φεύγει. Κατευθύνεται στη φυλακή, όπου μαθαίνει πώς ο θείος του δραπέτευσε. Η Αζούλα λέει στο Σόκκα πώς η Σουγιούκι είναι αιχμάλωτη και καταφέρνει να τους καθυστερήσει και άλλο. Μόλις τελειώνει η έκλειψη, οι μάγοι φωτιάς επιτείθονται. Όλοι αποφασίζουν πώς ο Άανγκ και οι φίλοι του πρέπει να φύγουν. Οι υπόλοιποι μένουν στην Φυλή της Φωτιάς και γίνονται αιχμάλωτοι. Ο Ζούκο ακολουθεί τον Άανγκ και τη παρέα του, η οποία κατευθύνεται στο Δυτικό Ναό του Αέρα.

  12.Δυτικός Ναός του Αέρα (The Western Air Temple)
  Ο Άανγκ και οι φίλοι του κατευθύνονται στο Δυτικό Ναό του Αέρα. Ο Ζούκο φτάνει εκεί πρώτος και θυμάται όταν βρισκόταν εκεί την επόμενη της εξορίας του. Τότε ήθελε να πιάσει τον Άανγκ και να τον παραδώσει στο πατέρα του, έτσι ώστε αυτός να του γυρίσει τον θρόνο. Ο Ζούκο κρύβεται σε ένα δάσος και ετοιμάζεται για τη συνάντηση του με τον Άανγκ. Την ίδια ώρα, ο Άανγκ και οι φίλοι του μιλούν για τις μελλοντικές τους κινήσεις. Ο Άανγκ θεωρεί πώς είναι αδύνατο να βρούν ένα δάσκαλο της μαγείας της φωτιάς. Εκεί εμφανίζεται ο Ζούκο. Αυτός προσπαθεί να τους πείσει ότι είναι με το μέρος τους, αλλά δεν τον πιστεύουν. Μετά, η Τοφ λέει στους άλλους πώς ο Ζούκο έλεγε αλήθεια, αλλά οι άλλοι, πιστεύουν πώς κάνει λάθος. Εκείνη θυμωμένη πηγαίνει να δει τον Ζούκο, ο οποίος κατα λάθος της καίει τα πόδια. Η Τοφ επιστρέφει στον Ναό και εκεί την θεραπεύουν. Την ίδια ώρα, τους επιτείθεται ο Φωτεινός Άνθρωπος, αλλά ο Ζούκο τον σταματά. Ο Φωτεινός Άνθρωπος προσπαθεί να τον ρίξει από το βουνό, αλλά ο Ζούκο καταφέρνει να κρατηθεί. Ο Σόκκα ρίχνει το μπουμεράνγκ του και πετυχαίνει τον Φωτεινό Άνθρωπο στο τρίτο του μάτι και τον εξουδετερώνει. Στο τέλος, ο Άανγκ δέχεται να γίνει ο Ζούκο ο δάσκαλος του στην μαγεία της φωτιάς. Ωστόσο, όταν ο Ζούκο βρίσκεται μόνος του, τον επισκέπτεται η Κατάρα και τον προειδοποιεί πώς αν κάνει κάτι που θα βλάψει τον Άανγκ τότε θα τον σκοτώσει.

  13.Ο δάσκαλος της μαγείας της φωτιάς (The Firebending Masters)
  Ο Ζούκο χάνει σχεδόν όλη του τη μαγεία και είναι ανίκανος να μάθει στον Άανγκ τη μαγεία της φωτιάς. Οι άλλοι τον συμβουλεύουν να μάθει την ιστορία της μαγείας της φωτιάς ή το πρώτο πλάσμα που κατάφερε να μάθει την μαγεία της φωτιάς. Ο Ζούκο λέει πώς οι πρώτοι μάγοι φωτιάς ήταν οι δράκοι αλλά εξαφανίστηκαν εδώ και πολύ καιρό. Αλλά, οι πρώτοι άνθρωποι που έμαθαν την μαγεία της φωτιάς ήταν οι Πολεμιστές του Ήλιου, αλλά αυτοί εξαφανήστικαν εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Αλλά, το μέρος που ζούσαν βρίσκεται κοντά στον Δυτικό Ναό του Αέρα. Ο Άανγκ και ο Ζούκο πηγαίνουν στην χώρα των Πολεμιστών του Ήλιου. Βρίσκουν πολλές παγίδες αλλά τις περνούνε και φτάνουν στον Ναό του Ήλιου, αλλά όταν αγίζουν ένα χρυσό αυγό παγιδεύονται. Τότε τους βρίσκει ο αρχηγός των Πολεμιστών του Ήλιου και τους λέει πώς πρέπει να περάσουν μια δοκιμασία. Να φτάσουν μέχρι το απέναντι βουνό και να συναντήσουν τους δασκάλους Ράν και Σάο, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι δράκοντες. Κατά την διάρκεια της "δίκης", ο Άανγκ και ο Ζούκο δείχνουν τον Χορό των Δράκων και έτσι οι δράκοντες τους δίνουν το μυστικό της μαγείας της φωτιάς.

  14.Βράζοντας Βράχος, Μέρος 1 (The Boiling Rock Part 1)
  Ο Σόκκα και ο Ζούκο πηγαίνουν στον Βράζοντα Βράχο, όπου βρίσκεται η καλύτερη φυλακή της Φυλής της Φωτιάς. Πηγαίνουν εκεί για να βρουν τον πατέρα του Σόκκα, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια της εκλείψεως. Οι δυό τους μεταφιέζονται σε φρουρούς και βρίσκουν την Σουγιούκι. Σκέφτονται να αποδράσουν, αλλά μαζί τους θέλουν να αποδράσουν ο Τσίνγκ-Σένγκ, η κόρη του και ο καλύτερος του φίλος. Στο τέλος, ο Σόκκα αρνείται να αποδράσει, γιατί θέλει να δεί τον πατέρα του, και μαζί του μένουν ο Ζούκο και η Σουγιούκι, ενώ οι άλλοι αρχίζουν να φεύγουν. Παρά την προσπάθεια τους, λόγω του τρομερά ζεστού νερού δεν τα καταφέρνουν και τους αιχμαλωτίζουν. Ο Σόκκα και οι φίλοι του μένουν και βρίσκουν τον πατέρα του Σόκκα.

  15.Βράζοντας Βράχος, Μέρος 2 (The Boiling Rock Part 2)
  Ο Σόκκα και ο πατέρας του ετοιμάζουν σχέδιο απόδρασης. Ειδοποιεί τον Ζούκο και την Σουγιούκι. Την ίδια ώρα, ο Τσίνγκ-Σένκ λέει στο Βάρντεν, διευθηντή της φυλακής, πώς το σχέδιο απόδρασης δεν ήταν δικό του αλλά ενός φύλακα, ο οποίος δεν ήταν στην πραγματικότητα φύλακας. Ο Βάρντεν ζητά να δει όλους τους νεοφερμένους φύλακες, και ζητά από τον Τσίνγκ-Σένκ να του δείξει ποιός είναι. Ο Τσίνγκ-Σενκ αντί τον Σόκκα, δείχνει ένα παλιό του γνωστό. Ο Σόκκα, ανακουφισμένος, ειδοποεί τη Σουγιούκι ότι θα αποδράσουν, αφού πρώτα δημιουργήσουν μεγάλο καβγά μεταξύ των φυλακισμένων. Αρχίζει ο καβγάς. Τον Ζούκο τον επισκέπτεται η Μέι, αλλά όταν αρχίζει ο καβγάς, ο Ζούκο την κλειδώνει στη φυλακή. Όσο ο Ζούκο και ο Σόκκα προσπαθούν να καταλάβουν πώς να κάνουν το διευθυντή της φυλακής όμηρο, η Σουγιούκι τον αιχμαλωτίζει. Φεύγουν, αλλά καθώς ετοιμάζονται να πατήσουν την απέναντι στεριά, η Αζούλα και η Τάι Λι τους επιτείθονται. Η Μέι απελευθερώνεται. Ο Βάρντεν βγάζει τα σχοινιά από πάνω του και διατάζει τους φύλακες του να κόψουν τα καλώδια. Αυτοί το κάνουν, αλλά στο τέλος η Μέι τους ακινητοποιεί και αφήνει τα καλώδια. Η Αζούλα θυμώνει μαζί της και καθώς είναι έτοιμη να της επιτεθεί, αλλά η Τάι Λι, η οποία ξέρει τα αδύνατα σημεία κάθε ανθρώπου, την χτυπά και την ρίχνει στο έδαφος. Φτάνουν οι φρουροί και τις φυλακίζουν. Ο Σόκκα, ο πατέρας του, η Σουγιούκι, ο Ζούκο και ο Τσίνγκ-Σένκ ξεφεύγουν και γυρίζουν στον Δυτικό Ναό του Αέρα.

  16.Νότιοι Επιδρομείς (The Southern Raiders)
  Η Αζούλα επιτείθεται στον Δυτικό Ναό του Αέρα και μονομαχεί με τον Ζούκο. Η μονομαχία γίνεται στον αέρα και δεν βρίσκει νικητή. Ο Ζούκο μαζί με τους νέους του φίλους βρίσκουν ένα μέρος και κατασκηνώνουν εκεί. Η Κατάρα είναι ακόμα θυμωμένη με τον Ζούκο, και όταν εκείνος την ρωτά τι συμβαίνει, εκείνη του θυμίζει ότι ήταν η πρώτη που τον πίστεψε, στη Μπά-Σιν-Κσέ, και ότι εκείνος την πρόδωσε. Ο Ζούκο την ρωτά τι πρέπει να κάνει για να πιστέψει ότι είναι με το μέρος τους. Η Κατάρα του λέει, θυμωμένη, να γυρίσει στην ζωή την μητέρα της. Ο Ζούκο βρίσκει τον Σόκκα, καθώς αυτός με τριαντάφυλλο περιμένει σε ρομαντικό δείπνο τη Σουγιούκι, και εκείνος του λέει τι έγινε με τη μητέρα του, ότι την είχαν σκοτώσει οι μάγοι της φωτιάς, επειδή αυτή είπε ότι είναι μάγος νερού. Ο Ζούκο καταλαμβαίνει πώς αυτοί που το έκαναν ανήκουν στους Νότιους Επιδρομείς. Βρίσκουν ένα καράβι και ρωτούν τον καπετάνιο πού βρίσκεται αυτός που ψάχνουν. Εκείνος τους λέει πώς ίσως ψάχνουν τον Γιαν-Ρο και ότι αυτός βρίσκεται σε σύνταξη εδώ και πολύ καιρό. Ο Ζούκο και η Κατάρα τον βρίσκουν και του επιτείθονται, και εκείνος τους ζητά συγχώρεση. Η Κατάρα δε μπορεί να τον σκοτώσει, για αυτό και φεύγει. Στο τέλος, η Κατάρα συγχωρεί τον Ζούκο.

  17.Οι ηθοποιοί του Νησιού των Χοβολέων (The Ember Island Players)
  Ο Σόκκα και η Σουγιούκι βρίσκουν στη πόλη μια αφίσα για μια παράσταση αφιερωμένη σε αυτούς. Τους χαρακτήρες υποδείονται οι ηθοποιοί του Νησιού των Χοβολέων. Η παράσταση δεν αρέσει σε κανέναν, εκτός την Τοφ, την οποία υποδείεται ένα δυνατό αγόρι. Τον Άανγκ υποδείεται ένα φαλακρό κορίτσι, τον Σόκκα ένας λεπτός σάτιρος, την Κατάρα ένα χοντρό κορίτσι και τον Ζούκο ένας ηθοποιός, ο οπόιος έχει το σημάδι σε λάθος μάτι. Η παράσταση τελείωνει με νίκη της Αζούλα κατά του Ζούκο και νίκη του Λόρδου της Φωτιάς κατά του Άανγκ.

  18.Ο κομήτης του Σόζιν, Μέρος 1: Βασιλιάς Φένιξ (Sozin's Comet, Part 1: The Phoenix King)
  Ο Οζάι μετανομάζεται σε Βασιλία Φένιξ. Ο Ζούκο θυμώνει που οι φίλοι του χαλαρώνουν αντί να ετοιμάζονται για την αποφασιστική μάχη. Ο Άανγκ του λέει πώς αποφάσισε να μονομαχήσει με τον Λόρδο της Φωτιάς μετά το πέρασμα του κομήτη. Ο Ζούκο του λέει πώς αν το κάνει αυτό μετά το πέρασμα του κομήτη, δεν θα τα καταφέρει, καθώς ο κομήτης θα αυξήσει τη δύναμη των μάγων της φωτιάς και θα τους κάνει ανίκητους. Επίσης του λέει το σχέδιο του πατέρα για την κατάληψη του Βασιλείου της Γης. Αυτό τρομάζει τον Άανγκ και τους φίλους του. Ο Ζούκο και οι άλλοι προσπαθούν να πείσουν τον Άανγκ ότι πρέπει να σκοτώσει τον Λόρδο της Φωτιάς, αλλά εκείνος αρνείται γιατί δεν το θεωρεί σωστό. Την κρίσιμη στιγμή, ο Άανγκ εξαφανίζεται από το Νησί των Χοβολέων.

  19.Ο κομήτης του Σόζιν, Μέρος 2: Οι παλιοί δασκάλοι (Sozin's Comet, Part 2: The Old Masters)
  Ο Άανγκ βρίσκεται σε ένα κινούμενο νησί. Εκεί ζητά τη γνώμη των προηγούμενων Αβατάρ για το πώς να νικήσει τον Λόρδο της Φωτιάς, μα όλοι τους τον συμβουλεύουν να τον σκοτώσει. Ο Άανγκ δεν καταλαμβαίνει γιατί πρέπει να τον σκτοώσει και διαφωνεί με όλους τους υπόλοιπους Αβατάρ. Ο Ζούκο και οι φίλοι του Άανγκ κατευθύνονται στο Βασίλειο της Γης για να βρούν την Τζούν, της οποίας το ζώο μπορεί να βρίσκει ανθρώπους με το άρωμα τους. Η Τζούν λέει πώς ο Άανγκ δεν υπάρχει και τότε ο Ζούκο της δίνει ένα σανδάλι που φορούσε ο θείος του. Έτσι οι ήρωες κατευθύνονται στη Μπά-Σιν-Κσέ όπου βρίσκουν τους παλαιούς τους φίλους και δάσκαλους, οι οποίοι είναι μέλη του Λευκού Λόττου. Εκεί ο Ζούκο βρίσκει τον θείο του, Άιρο και του ζητά συγχώρεση. Ο Άιρο τον συγχωρεί. Ο Άανγκ καταλαμβαίνει πώς βρίσκεται στη πλάτη της Λεωντοχελώνας και την ρωτά τι πρέπει να κάνει όταν μονομαχήσει με τον Λόρδο της Φωτιάς. Εκείνη του λέει πώς αν θέλει να τοννικήσει χωρίς να τον σκοτώσει πρέπει να του κλέψει τη μαγεία της φωτιάς.

  20.Ο κομήτης του Σόζιν, Μέρος 3: Μέσα στον Άδη (Sozin's Comet, Part 3: Into the Inferno)
  Ο Άιρο φιλοξενεί τον Ζούκο και τους φίλους του και συζητούν για τα μελλοντικά τους σχέδια. Ο Άιρο λέει πώς τον θρόνο της Φυλής της Φωτιάς θα πάρει ο Ζούκο, αλλά θα του αντισταθεί η Αζούλα. Για να την νικήσει θα χρειαστεί βοήθεια και ο Ζούκο ζητά την βοήθεια της Κατάρα. Έτσι οι δύο τους κατευθύνονται στην Φυλή της Φωτιάς. Ο Σόκκα, η Τοφ και η Σουγιούκι βρίσκουν το καταφήγιο των ιπτάμενων καραβιών της Φυλής της Φωτιάς και καταφέρνουν να πάρουν ένα στην κατοχή τους. Το καράβι τους ενοχλά τα υπόλοιπα και αρχίζει να καταστρέφει, αλλά το καράβι του Λόρδου της Φωτιάς βρίσκεται μακριά. Καθώς αρχίζει την επίθεση στο Βασίλειο της Γης, εμφανίζεται ο Άανγκ και αρχίζει η αναμέτρηση τους. Ταυτόχρονα αρχίζει και η αναμέτρηση του Ζούκο και της Αζούλα, η οποία με ένα βρόμικο κόλπο καταφέρνει να τον ακινητοποιήσει και αρχίζει την επίθεση στη Κατάρα.

  21.Ο κομήτης του Σόζιν, Μέρος 4: Αβατάρ Άανγκ (Sozin's Comet, Part 4: Avatar Aang)
  Η Αζούλα επιτείθεται στην Κατάρα και προσπαθεί να τη κρατήσει μακριά από τον Ζούκο, έτσι ώστε να μη τον σώσει από τον θάνατο. Η Κατάρα καταφέρνει στο τέλος να νικήσει, αφού βάζει χειροπέδες στην Αζούλα και θεραπεύει τον Ζούκο. Ο Σόκκα, η Τοφ και η Σουγιούκι καταφέρνουν να σπάσουν αρκετά καράβια της Φυλής της Φωτιάς, αλλά το δικό τους σπάει στην μέση και έτσι ο Σόκκα μένει με την Τοφ, ενώ η Σουγιούκι συνεχίζει τη δουλειά μόνη της. Στη κρίσιμη στιγμή, όταν ο Σόκκα και η Τοφ χάνουν τις ελπίδες τους για επιβίωση, η Σουγιούκι τους σώζει και έτσι όλα τα καράβια καταστρέφονται. Ο Σόκκα, όμως, έσπασε το πόδι του. Την ίδια ώρα, ο Οζάι καταφέρνει, αρχικά, να νικήσει τον Άανγκ, αλλά ο Άανγκ χάρη σε χτύπημα στην πλάτη, στο σημείο όπου η Αζούλα τον χτύπησε με κεραυνούς, μπαίνει στη Κατάσταση του Αβατάρ και αρχίζει να παίρνει την υπεροχή. Καθώς ετοιμάζεται να σκοτώσει τον αντίπαλο του, αλλάζει γνώμη. Ο Οζάι του επιτείθεται αλλά ο Άανγκ απεκρούει την επίθεση του και αρχίζει η μονομαχία μεταξύ των ψυχών τους, στην οποία ο Άανγκ βγαίνει νικητής και καταφέρνει να πάρει από τον Οζάι τη μαγεία φωτιάς του. Ο Άανγκ βγαίνει νικήτης και έτσι εκπληρώνει την αποστολή του. Ο Ζούκο γίνεται ο νέος Λόρδος της Φωτιάς και ανακυρήσει το τέλος του πολέμου. Έτσι τελείωνει η ιστορία.

  Πηγή:Wikipedia

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Ιαν 20, 2019 10:00 am